Jedilnica-zaposleni, zunanji

Petek, 21.06.2024

  • Juha

    Paradižnikova 1a,3,9 (6,7,10)

  • Meni 1

    Domača kvašena pica s šunko in sirom 1a,7

  • Meni 2

    Puranji trakci z gobami 1a,7,9
    Ajdova kaša (1,6)

  • Meni 3

    Ribji file 4 (1,5,8,11)
    Peteršiljev krompir

  • Meni 4

    Solatni krožnik z zelenjavnim polpetom 1a (6,10)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rukola
    Zelje
    Paradižnik
    Fižol

  • Večerja

    Piščančja obara s cmočki 1a,3,9 (6,10)
    Koruzni žganci
    (1,5,8,11)
    Pecivo 1a,3,7 (5,6,8,11)

Sobota, 22.06.2024

  • Kosilo

    Porova juha 1a,7,9
    Puran s smetano in špinačo 1a,7,9
    Kuskus 1a (6,10)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rdeča pesa

  • Večerja

    Telečja hrenovka v kvašenem testu 1a,3,11
    Solata

Nedelja, 23.06.2024

  • Kosilo

    Kostna juha z zakuho 1a,3,9 (6)
    Nadevana svinjska rebra 1a,3,7,9,10 (6,8,11)
    Maslen krompir 7

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Korenje
    Paradižnik

  • Večerja

    Zel. juha 9 (1)
    Prosena kaša z jabolki 1a,b,3,7
    Kompot

Ponedeljek, 24.06.2024

  • Juha

    Milijonska 1a,3,7,9

  • Meni 1

    Tortilja s piščančjim mesom 1a,6,7,9 (3,8,10)
    Pečen krompir
    Solata

  • Meni 2

    Svinjski zrezek v naravni omaki 1a,9
    Korenčkovi štruklji 1a,3,7 (6,8a,b,c,11)
    Solata

  • Meni 4

    Grški solatni krožnik 7

  • Večerja

    Ajdove testenine z lososom v omaki 1a,7,9 (3,6)
    Solata

Torek, 25.06.2024

  • Juha

    Goveja z zakuho 1a,3,9 (6)

  • Kosilo

    Krompirjev golaž 1a,9,12
    Skutin zavitek z višnjami 1a,3,7 (6)
    Solata

  • Večerja

    Gratinirane testenine s puranjim mesom 1a,3,9 (6,10)
    Solata

Sreda, 26.06.2024

  • Juha

    Čičerikina 1a,9

  • Meni 1

    Mešano meso na žaru
    Lepinja
    1a (3,7,8c,10,11,13)
    Pečena zelenjava

  • Meni 2

    Piščančji trakci po vrtnarsko 1a,9
    Pirini svaljki 1a,3,12 (6,7,8,11)
    Solata

  • Meni 3

    Riba v vžvrkljanem testu 1a,3,4
    Peteršiljev krompir 7
    Solata
  • Meni 4

  •  

     

    Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
    Tatarski preliv 3,7,9,10

  • Večerja

    Rižota 3-žita s piščančjim mesom 1a,c,9 (6)
    Solata

Meni 3 in juha sta na voljo od 10.30 ure dalje.
Cena malice vključuje enega od menijev ter solato ali sadje.
Cena kosila vključuje juho, enega od menijev, solato in sadje.
Vsak dan imamo v ponudbi tudi različne sendviče, jogurte, sadje in druge prigrizke, občasno tudi enolončnice in različno pecivo.
Vsakemu obroku pripada tudi kos kruha in napitek (nektar, čaj, žitna bela kava ali mleko).

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).