Jedilnica-zaposleni, zunanji

Sobota, 12.10.2024

  • Kosilo

    Paradižnikova 1a,3,9 (6,7,10)
    Svinjski trakci z brokolijem 1a,9
    Kuskus 1a (6,10)
    Solata

  • Večerja

    Domača kvašena pica s sirom in zelenjavo 1a,3,7
    Solata

Nedelja, 13.10.2024

  • Kosila

    Goveja z zakuho 1a,3,9 (6)
    Piščančje bedro 1a,9
    Mlinci 1a,3 (6,7,8,11)
    Solata

  • Večerja

    Zel. Juha 9 (1)
    Gratinirane palačinke 1,3,7,12 (6,8,9)
    Kompot

Ponedeljek, 14.10.2024

  • Juha

    Iz zelene 1a,7,9

  • Meni 1

    Svinjski kare v gorčični omaki 1a,9,10,12
    Metuljčki 1a,3 (6,10)
    Solata

  • Meni 2

    Piščančji kari 1a,7,9
    Kuskus 1a (6,10)
    Solata

  • Meni 3

    Cordon bleu 1a,7
    Pečen krompir z zelenjavo
    Solata

  • Meni 4

    Solatni krožnik z zelenjavnim polpetom 1a (6,10)

  • Večerja

    Junčji trakci v omaki 1a,9
    Jajčni vlivanci 1a,3
    Solata

Torek, 15.10.2024

  • Juha

    Goveja z zakuho 1a,3,9 (6)

  • Meni 1

    Govedina v čebulni omaki 1a,9,10,12
    Pražen krompir
    Solata

  • Meni 2

    Lazanja s palačinkami, skuto in zelenjavo 1a,3,7 (6,8,9,10)
    Solata

  • Meni 3

    Mineštra s svinjskim mesom 1a,9
    Rolada z marmelado 1a,3 (5,6,7,8)
    Kompot

  • Meni 4

    Solatni krožnik s piščančjimi fingersi 10
    Majonezni preliv 3,7,9,10

  • Večerja

    File lososa 4 (1,5,8,11)
    Pire krompir 7
    Solata

Sreda, 16.10.2024

  • Juha

    Cvetačna 1a,7,9

  • Meni 1

    Losos v testu s špinačo 1a,3,7,9 (6,8,11)
    Krompirjeva solata 10

  • Meni 2

    Puranji trakci po vrtnarsko 1a,9
    Riž
    Solata

  • Meni 3

    Mesna lazanja 1a,3,7,9 (6)
    Solata
    Sadje

  • Meni 4

    Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
    Tatarski preliv 3,7,9,10

  • Večerja

    Puranje meso s korenjem 1a,9
    Bela polenta 1a (6)
    Solata

Četrtek, 17.10.2024

  • Juha

    Korenčkova 1a,7,9

  • Meni 1

    Mesni kanelon 1a,3,7,9 (6,8,11)
    Pečen krompir
    Solata

  • Meni 2

    Testenine v smetanovi omaki s pršutom 1a,3,7,9 (6,10)
    Solata

  • Meni 3

    Goveji file Stroganov 1a,7,9,10,12
    Kruhov cmok 1a,3,7 (6,8c,11)
    Solata

  • Meni 4

    Grški solatni krožnik 7

  • Večerja

    Špinačna zloženka s skuto 1a,3,7 (6)
    Solata

MENI 3 IN JUHA sta na voljo od 10.30 ure dalje.
Cena malice vključuje ENEGA od MENIJEV
Cena KOSILA vključuje JUHO in ENEGA od MENIJEV
Vsakemu obroku pripada tudi napitek (nektar, čaj, žitna bela kava ali mleko).
Vsak dan imamo v ponudbi tudi različne sendviče, jogurte, sadje in druge prigrizke, občasno tudi različno pecivo.

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).