Sreda, 30.04.2025
-
Juha
Iz zelene 1a,7,9
-
Meni 1
Riba v koruznih kosmičih 1c,3,4 (5,8)
Pire krompir 7
Špinača v omaki 1a,7 -
Meni 2
Svinjski trakci v česnovi omaki 1a,7,9
Ajdova kaša (1,6)
Solata -
Meni 3
Mesna lazanja 1a,3,7,9 (6,10)
Solata -
Meni 4
Solatni krožnik s piščančjimi fingersi 1
Jogurtov preliv 7 -
Večerja
Mlečna kaša 1a,7
Biskvitno pecivo s sadjem 1a,3,7
Četrtek, 01.05.2025
-
Kosilo
Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Svinjski zrezek v gobovi omaki 1a,7,9
Pražen krompir
Solata -
Večerja
Ješprenjeva rižota s puranjim mesom 1a,c,9
Solata
Petek, 02.05.2025
-
Kosilo
Špinačna juha 1a,7,9
Telečji frikase 1a,7
Ajdova kaša (1,6)
Solata -
Večerja
Ribji file 4 (1,5,8,11)
Maslen krompir z zelenjavo 7
Solata
Sobota, 03.05.2025
-
Kosilo
Korenčkova juha 1a,7,9
Svinjski trakci z brokolijem 1a,9
Svaljki 1a,3,12 (6,7,8,11)
Solata -
Večerja
Hrenovka v kvašenem testu 1a,3,11
Solata
Nedelja, 04.05.2025
-
Kosilo
Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Cordon bleu 1a,7
Pečen krompir z zelenjavo
Solata -
Večerja
Zelenjavna juha 9 (1)
Pita z jabolki 1a,3,7 (5,6,8)
Kompot
Ponedeljek, 05.05.2025
-
Juha
Brokolijeva 1a,7,9
-
Meni 1
File lososa 4 (1,5,6,11)
Peteršiljev krompir
Solata -
Meni 2
Puranji zrezek v naravni omaki 1a,9
Ajdovi rezanci 1 (3,6,10)
Solata -
Meni 3
Goveji trakci s korenjem 1a,9,12
Sirovi štrukeljčki 1a,3,7 (6,8,11)
Solata -
Meni 4
Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
Tatarski preliv 3,7,9,10 -
Večerja
Puranja pečenka 1a,7,9
Kuskus z zelenjavo 1a,9 (6,10)
Solata
MENI 3 IN JUHA sta na voljo od 10.30 ure dalje.
Cena malice vključuje ENEGA od MENIJEV
Cena KOSILA vključuje JUHO in ENEGA od MENIJEV
Vsakemu obroku pripada tudi napitek (nektar, čaj, žitna bela kava ali mleko).
Vsak dan imamo v ponudbi tudi različne sendviče, jogurte, sadje in druge prigrizke, občasno tudi različno pecivo.
Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).
POJASNILO:
Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.
*LEGENDA :
- Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
- pšenica (npr. pira in horasan)
- rž
- ječmen
- oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
- Raki in izdelki iz njih
- Jajca in izdelki iz njih
- Ribe in izdelki iz njih
- Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
- Zrnje soje in izdelki iz njega
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
- Oreški, in sicer:
- mandlji
- lešniki
- orehi
- indijski oreščki
- ameriški orehi
- brazilski oreščki
- pistacija
- makadamija ter izdelki iz njih
- Zelena in izdelki iz nje
- Gorčično seme in izdelki iz njega
- Sezamovo seme in izdelki iz njega
- Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
- Volčji bob in izdelki iz njega
- Mehkužci in izdelki iz njih
Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.
Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).