Jedilnica-zaposleni, zunanji

Petek, 29.03.2024

  • Juha

    Paradižnikova 1a,3,9

  • Meni 1

    Svinjski trakci v česnovi omaki 1a,9,10
    Metuljčki 1a (3,6,10)

  • Meni 2

    Gobova juha 1a,9
    Domači kvašeni sirovi štruklji 1a,3,7,12

  • Meni 3

    Ocvrt oslič 1a,4 (2,7,14)
    Krompirjeva solata
    10

  • Meni 4

    Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
    Tatarski preliv 3,7,9,10

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Motovilec
    Zelje
    Paradižnik
    Fižol

  • Večerja

    Telečji frikase 1a,7,9
    Ajdova kaša (1,6)
    Solata

Sobota, 30.03.2024

  • Kosilo

    Brokolijeva 1a,9
    Puranji trakci s porom
    1a,9
    Riž 3-žita 1a,1c (6)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rdeča pesa

  • Večerja

    Piščančji ražnjiči 1a,9
    Maslen krompir z zelenjavo 7
    Solata

Nedelja, 31.03.2024

  • Kosilo

    Kostna z zakuho 1a,3,9 (6)
    Svinjska rebra 1a,9
    Korenčkovi štrukeljčki 1a,3,7 (6,8a,b,c,11)
    Potica
    1a,3,7,8c (6,8)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Radič
    Paradižnik

  • Večerja

    Zel. Juha 9 (1)
    Palačinke z marmelado 1,3,7 (6,8,9,10)
    Kompot

Ponedeljek, 01.04.2024

  • Kosilo

    Milijonska juha 1a,3,7,9
    Piščančji ražnjiči 1a,9
    Maslen krompir z zelenjavo 7

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Zelje
    Koruza

  • Večerja

    Kuskus s tunino omako 1a,4,9 (6,10)
    Solata

Torek, 02.04.2024

  • Juha

    Goveja z zakuho 1a,3,9 (6)

  • Meni 1

    Krompirjeva musaka 3,7,9

  • Meni 2

    Puran v smetanovi omaki s špinačo 1a,7,9
    Kuskus
    1a (6,10)

  • Meni 3

    Ričet s suhim mesom 1a,b,9
    Buhtelj 1a,3,7,12

  • Meni 4

    Solatni krožnik z veggie nuggetsi 1a,6 (7,9,11)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Zelje
    Korenje
    Čičerika

  • Večerja

    Puranji polpet s skuto 1a,3,7 (6,8c,11)
    Zelenjavni pire 7
    Solata

Sreda, 03.04.2024

  • Juha

    Kolerabna 1a,7,9

  • Meni 1

    Piščančji zrezek v omaki s porom 1a,9
    Riž

  • Meni 2

    Ciganski golaž 1a,9,12
    Sadna kupa s smetano 7

  • Meni 3

    Pečen ribji file 4 (1,6)
    Krompir z blitvo

  • Meni 4

    Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
    Tatarski preliv 3,7,9,10

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Motovilec
    Zelje
    Fižol
    Paradižnik

  • Večerja

    Piščančji trakci s korenjem in bučkami 1a,9
    Pirini rezanci
    1 (3,6)
    Solata

Meni 3 in juha sta na voljo od 10.30 ure dalje.
Cena malice vključuje enega od menijev ter solato ali sadje.
Cena kosila vključuje juho, enega od menijev, solato in sadje.
Vsak dan imamo v ponudbi tudi različne sendviče, jogurte, sadje in druge prigrizke, občasno tudi enolončnice in različno pecivo.
Vsakemu obroku pripada tudi kos kruha in napitek (nektar, čaj, žitna bela kava ali mleko).

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).