AACI gold AACI platinum AACI ISO 9001
(04) 208 28 00

Zaposleni / zunanji

03.12.2021

  • Malica 1

    pečena piščančja krača
    ajdova kaša z zelenjavo in gobicami
    (1,6)
    solata/sadje

  • Malica 2

    krompirjevi svaljki z junčjim mletim mesom 1a (3,6,7,12)
    solata
    sadje/jogurt 
    7

  • Kosilo

    paradižnikova juha 1a,3,9 (6)
    riba po tržaško 4
    krompir z blitvo
    solata mešana
    sadni jogurt
    7

  • Večerja

    piščančja tortilja 1a,3,4,6,7 (6)
    solata
    sadje

04.12.2021

  • Kosilo

    brokolijeva kremna juha 7, 9
    naravni puranji zrezek
    široki rezanci z zelenjavno omako
    1a,3 (6)
    rdeča pesa

  • Večerja

    rižota z mesom in zelenjavo 1a,9 (6)
    motovilec z jajcem 3
    sadje/jogurt 7

05.12.2021

  • Kosilo

    kostna juha z rezanci 1a, 3, 9 (6)
    pečen vratnik 
    tlačen krompir 
    solata zelje

  • Večerja

    zelenjavna juha 1a,9 (6)
    gratinirane palačinke 1a,3,7 (6)
    kompot 

06.12.2021

  • Malica 1

    kuhana govedina
    pire krompir
    7
    špinača 1a,7 (6)
    sadje

  • Malica 2

    piščančja nabodala
    ajdova kaša
    (1,6)
    solata

  • Kosilo

    cvetačna juha 1a,3,7,9 (6)
    kotlet v gorčični
    omaki 1a,9,10
    3 žita z zelenjavo 1a,1c (6)
    solata s paradižnikom
    mandarine
    parkelj
    1a,7 (3,6,8,10,13)

  • Večerja

    tortelini s porovo omako 1a,3,7 (6,9)
    pisana solata

07.12.2021

  • Malica 1

    svinjski medaljoni v naravni omaki 1a (6)
    korenčkovi štruklji 1a,3,6,7 (8,9,10)
    solata z radičem
    sadje

  • Malica 2

    široki rezanci z morskimi sadeži 1a,3,4 (6)
    solata
    sadni jogurt
    7

  • Kosilo

    ješprenjeva enolončnica z junčjim mesom 1c,9 (6)
    pecivo 1a,3,6,7,8 (5,11)
    kompot
    kruh 
    1a (3,6,7,8,11)

  • Večerja

    puranji ragu
    ajdove testenine
    1a,3 (6)
    solata s koruzo
    sadje

08.12.2021

  • Malica 1

    telečji zrezek v naravni omaki 1a,9 (6)
    kruhove rezine 1a,3,6,7 (8,11)
    zeljna solata s fižolom

  • Malica 2

    zelenjavna enolončnica 1a,7,9
    palačinke z orehi in stepeno smetano 1a,3,7,8 (5,6,9,10)
    kompot

  • Kosilo

    korenčkova juha 1a,3,7,9 (6)
    piščanec v smetanovi omaki s parmezanom in špinačo 1a,7 (6)
    pire krompir 7
    solata

  • Večerja

    kuskus s tunino 1a,4 (6)
    motovilec z jajcem 3
    puding s sadjem in smetano 7

Kosila dostavljamo tudi na dom.

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).