AACI gold AACI platinum AACI ISO 9001
(04) 208 28 00

Dostava kosil na dom

Nedelja, 22.05.2022

  • Kosilo

    Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
    Svinjska pečenka
    Široki rezanci s korenčkom v omaki
    1a,3,7 (6)
    Solata

Ponedeljek, 23.05.2022

  • Kosilo

    Cvetačna juha 1a,3,9 (6)
    Piščančji ražnjiči
    Ajdova kaša
    (1,6)
    Bučke v omaki 1a (6)

Torek, 24.05.2022

  • Kosilo

    Ješprenjeva enolončnica z govejim mesom 1c,9 (6)
    Jogurtovo pecivo 1a,3,7 (6)
    Kompot
    Kruh
    1a (3,6,7,8c,11)

Sreda, 25.05.2022

  • Kosilo

    Kolerabna juha 1a,7,9 (6)
    Puranji zrezek v naravni omaki 1a,9 (6)
    Zelenjavni riž
    Solata

Četrtek, 26.05.2022

  • Kosilo

    Porova juha 1a,9,12 (6)
    Polnozrnati špageti po bolonjsko 1a,3,7,9 (6)
    Rdeča pesa
    Sadje

Petek, 27.05.2022

  • Kosilo

    Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
    Riba v vžvrkljanem testu 1a,3,4 (6)
    Pire krompir 7
    Špinača v omaki 7

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).