Nedelja, 26.01.2025
-
Kosilo
Kostna juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Puranja pečenka 1a,7,9
Pražen krompir z ocvirki 7
Solata
Ponedeljek, 27.01.2025
-
Kosilo
Paradižnikova juha 1a,3,9 (6,7,10)
Piščančji kari z ananasom 1a,7,9
Kuskus 1a (6,10)
Solata
Torek, 28.01.2025
-
Kosilo
Segedin 1a,9
Osje gnezdo s skuto 1a,3,7,12 (5,6,8,11)
Kompot
Kruh 1a (3,6,7,8,11)
Sreda, 29.01.2025
-
Kosilo
Brokolijeva juha 1a,7,9
Riba v vžvrkljanem testu 1a,3,4
Peteršiljev krompir
Solata
Četrtek, 30.01.2025
-
Kosilo
Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Puranji frikase 1a,7,9
Ajdova kaša (1,6)
Solata
Petek, 31.01.2025
-
Kosilo
Juha iz zelene 1a,7,9
Svinjina po cigansko 1a,9,10,12
Zdrobove rezine 1a,3,7
Solata
Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.POJASNILO:
Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.
*LEGENDA :
- Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
- pšenica (npr. pira in horasan)
- rž
- ječmen
- oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
- Raki in izdelki iz njih
- Jajca in izdelki iz njih
- Ribe in izdelki iz njih
- Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
- Zrnje soje in izdelki iz njega
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
- Oreški, in sicer:
- mandlji
- lešniki
- orehi
- indijski oreščki
- ameriški orehi
- brazilski oreščki
- pistacija
- makadamija ter izdelki iz njih
- Zelena in izdelki iz nje
- Gorčično seme in izdelki iz njega
- Sezamovo seme in izdelki iz njega
- Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
- Volčji bob in izdelki iz njega
- Mehkužci in izdelki iz njih
Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.
Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).