AACI gold AACI platinum AACI ISO 9001
(04) 208 28 00

Dostava kosil na dom

Nedelja, 26.06.2022

  • Kosilo

    Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
    Svinjski kotlet v gorčični omaki
    Zmečkan krompir
    Zeljnata solata s fižolom

Ponedeljek, 27.06.2022

  • Kosilo

    Cvetačna juha 1a,3 (6)
    Dušena piščančja krača
    Riž 3-žita z zelenjavo
    Solata

Torek, 28.06.2022

  • Kosilo

    Ješprenjeva enolončnica z junčjim mesom 1c,9 (6)
    Jabolčni zavitek 1a,6,7 (3,8,11)
    Kruh 1a (3,6,7,8c,11)
    Kompot

Sreda, 29.06.2022

  • Kosilo

    Porova juha 1a,9 (6)
    Svinjina po vrtnarsko 1a,9 (6)
    Pire krompir 7
    Solata

Četrtek, 30.06.2022

  • Kosilo

    Zelena juha 1a,7 (6)
    Prelita pita z junčjim mesom 1a,3,7 (6)
    Solata
    Sadje

Petek, 01.07.2022

  • Kosilo

    Piščančja juha z zakuho 9
    Pečena riba v koruznih kosmičih 1a,3,6,7 (8,11)
    Peteršiljev krompir 7
    Solata

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).