Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Pogosta vprašanja


1. Kakšna je pri vas možnost rojevanja v različnih položajih?
V porodni sobi imamo dve novi porodni postelji, ki omogočata veliko različnih položajev. Lahko rojevate na”pručki”, sede, leže….Če nas obiščete pred porodom, vam različne možnosti z veseljem tudi pokažemo.

2. Kakšna je pri vas možnost alternativnega in naravnega poroda?
Možnost obstaja.V obojestransko korist pa je, če smo z vašimi željami seznanjeni že pred porodom, da se skupaj dogovorimo, kaj bi bilo za vas najbolje /različni čaji, masiranje presredka. Želimo tudi, da vse druge želje o poteku poroda izrazite ob prihodu v porodno sobo, le tako bo porod potekal v obojestransko zadovoljstvo. Vedno pa seveda moramo delati v skladu s strokovno doktrino.

3. Ali opravljate carski rez samo v splošni anesteziji?
Pacientka se lahko odloči tudi za regionalno anestezijo, ki je varnejša, hkrati pa omogoča, da svojega otroka slišite in vidite takoj.

4. Ali pri vas delate zunanji obrat pri medenični vstavi?
V naši bolnišnici že več kot 30. let delamo zunanje obrate in imamo tudi več kot 80% uspešnost.Večina tistih zdravnikov, ki delajo zunanje obrate v Sloveniji se je učila ob naših zdravnikov. Zunanji obrat se dela med 35 in 37 tednom nosečnosti, zanj pa je potrebna predhodna priprava z zdravili v bolnišnici. Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete ali nam pišete.

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.