Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Pogosta vprašanja


1. Kakšna je pri vas možnost rojevanja v različnih položajih?
V porodnem bloku imamo imamo pet sodobno opremljenih apartmajev, kjer nudimo možnost rojevanja v  različnih položajih. Lahko rojevate na porodnem stolu, pručki, žogi, sede, leže, ob pomoči letvenika….

2. Kakšna je pri vas možnost alternativnega in naravnega poroda?
Možnost obstaja.V obojestransko korist pa je, če smo z vašimi željami seznanjeni že pred porodom, da se skupaj dogovorimo, kaj bi bilo za vas najbolje /različni čaji, masiranje presredka. Želimo tudi, da vse druge želje o poteku poroda izrazite ob prihodu v porodno sobo, le tako bo porod potekal v obojestransko zadovoljstvo. Vedno pa seveda moramo delati v skladu s strokovno doktrino.

3. Ali opravljate carski rez samo v splošni anesteziji?
Pacientka se lahko odloči tudi za regionalno anestezijo, ki je varnejša, hkrati pa omogoča, da svojega otroka slišite in vidite takoj.

4. Ali pri vas delate zunanji obrat pri medenični vstavi?
V naši bolnišnici že več kot 30. let delamo zunanje obrate in imamo tudi več kot 80% uspešnost.Večina tistih zdravnikov, ki delajo zunanje obrate v Sloveniji se je učila ob naših zdravnikov. Zunanji obrat se dela med 35 in 37 tednom nosečnosti, zanj pa je potrebna predhodna priprava  v bolnišnici.

5. (Ne)pričakovane posledice po porodu- na vprašanja s to tematiko odgovarja naša ginekologinja Lucija Resman, dr. med. Članek s to tematiko si lahko preberete na spodnji povezavi.

https://www.abczdravja.si/nosecnost-in-otroci/nepricakovane-posledice-po-porodu/
Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.