Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

ZAHVALA

S pomočjo donatorske akcije, s katero smo pričeli v oktobru 2010, smo dosegli zastavljeni cilj – nakup sodobnega digitalnega mamografa, ki pomeni najučinkovitejšo metodo za odkrivanje raka dojk. Digitalni mamograf smo uradno predali svojemu namenu na slavnostni otvoritvi dne 21. 9. 2012.Končna cena digitalnega mamografa je bila 320.000 EUR. S pomočjo donatorjev smo zbrali kar 185.964,16 EUR. Vrhunec donatorske akcije je bil dobrodelni koncert na TV Slovenija 1 in Radiu Ognjišče v februarju 2011, kjer je bilo zbranih cca 132.000 EUR.

Slikanje na digitalnem mamografu poteka hitreje, zato se bodo tudi čakalne vrste za pregled v CBD skrajšale. Sevanje je manjše, slike so zelo kakovostne, preko telemedicine je mogoč prenos slike v druge ustanove in več strokovnjakov lahko predlaga nadaljnje zdravljenje.

Ponovno se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k nakupu digitalnega mamografa, iskreno zahvaljujemo. Prepričani smo, da bomo z novim digitalnim mamografom doprinesli kamenček v mozaik boljšega zdravja ženske, pa tudi moške populacije.

Kolektiv Bolnišnice za ginekologijo

in porodništvo Kranj in Centra za bolezni dojk

»» Arhiv novic

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.