Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Jedilnik - pacientke na oddelku in abonenti


Ostali jedilniki:

Datum Kosilo Večerja
Četrtek
13.08.2020
paradižnikova juha z vlivanci-1a,3,9, mesni sir na žaru, gratinirana zelenjava-3,7 sezonska solata s koruzodušen ribji file-4,(12), blanširana špinača-1a,7, pečena koruzna polenta- (7), sezonska solata
Petek
14.08.2020
milijonska juha-1a,3,9,(6), pečen mesni polpet- 1a,3,7,(9) govnač, sadni jogurt-7,sirova pita z brokolijem- 1a,3,7,8, sezonska solata, tekoči ego jogurt-7
Sobota
15.08.2020
bučkina kremna juha-9,(1a) piščančji ražnjiči, dušeni riž s porom, rdeča pesa v solatisataraš s pečenim jajcem- 3, črn kruh-1a,(3,7,8,), jabolčna čežana
Ponedeljek
17.08.2020
POROVA JUHA-1a,9,(6), PURANOV RAGU-1a,9,(6), ŠPINAČNI REZANCI-1a,3,(6) SOLATA KRISTALKA SIROV BUREK-1a,7,(6), ZELENA SOLATA
Torek
18.08.2020
TELEČJA OBARA S CMOČKI-1a,3,7,9,(6), SKUTA S SADJEM-7, KOMPOT, POLBELI KRUH-1a,(3,6,7,8,11) KROMPIRJEV GOLAŽ-1a,9,(6), JABOLČNI ZAVITEK-1a,3,6,7, SLAN ROGLJIČ-1a,(6)
Sreda
19.08.2020
KORENČKOVA JUHA-1a,9,(6) PURANOV ZREZEK V OMAKI-1a,9 (6), BELA POLENTA S POROM-1a (6) RDEČI RADIČ SKUTINI TORTELINI Z BEŠAMELOM IN ŽAFRANIKO-1a,3,7 (6) SEZONSKA SOLATA
Četrtek
20.08.2020
GOBOVA JUHA-1a,7,(3,9,10), NADEVANA PAPRIKA V PARADIŽNIKOVI OMAKI-1a,(6), KUHAN KROMPIR S PETERŠILJEM-7, SLIVE JEŠPRENJEVA JUHA Z ZELENJAVO-1c,9 (6), DOMAČ ČOKOLADNI PUDING S SKUTO IN SADJEM-1a,7
Petek
21.08.2020
FIŽOLOVA JUHA Z REZANCI-1a,3,7,9 (6), PEČEN PIŠČANEC, ZELENJAVNI KUSKUS-1a,9 (6) RDEČA PESA V SOLATI DUŠENA RIBA-4 (1a,6), DUŠENA BLITVA S KROM-PIRJEM-7, SEZONSKA SOLATA

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
a. pšenica (npr. pira in horasan)
b. rž
c. ječmen
d. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
2. Raki in izdelki iz njih
3. Jajca in izdelki iz njih
4. Ribe in izdelki iz njih
5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
6. Zrnje soje in izdelki iz njega
7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
8. Oreški, in sicer:
a. mandlji
b. lešniki
c. orehi
d. indijski oreščki
e. ameriški orehi
f. brazilski oreščki
g. pistacija
h. makadamija ter izdelki iz njih
9. Zelena in izdelki iz nje
10. Gorčično seme in izdelki iz njega
11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
13. Volčji bob in izdelki iz njega
14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.