AACI gold AACI platinum AACI ISO 9001
(04) 208 28 00

Samoplačniško testiranje na COVID - 19

 V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj od 29. 5. 2020 dalje omogočamo samoplačniško testiranje na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19.


 Izvajamo ga v montažni enoti, pred BGP Kranj - vsak dan, od ponedeljka do petka:

-testiranje za PCR test poteka od ponedeljka do petka, od 7. do 7.30 ure;cena samoplačniškega PCR testa (bris nosnožrelnega predela na COVID-19) znaša 80€ (naročanje je obvezno);

- testiranje s hitrim antigenskim testom poteka od ponedeljka do petka,  od 7. do 15. ure; cena za hitri test na Covid-19 znaša 10€;

 

Naročanje
Za hitri test na Covid ni potrebno naročanje. Za PCR testiranje je naročanje obvezno. Na želeni termin se lahko naročite neposredno preko aplikacije doZdravnika.

Ostale možnosti naročanja: telefonska številka: 04 208 28 00, točka za naročanje, vsak delovni dan med 8.00 in 14.00 ali preko elektronskega naslova narocanje@bgp-kranj.si do 14:00 ure.

Pomembno: za odvzem brisa za PCR test se je potrebno naročiti vsaj en delovni dan prej (do 14.ure).

Ob naročilu sporočite naslednje podatke:
— ime in priimek,
— datum rojstva, EMŠO,
— naslov stalnega bivališča,
— elektronski naslov in telefonsko številko za potrebni kontakt.

Ob naročilu na odvzem vam bomo sporočili točen datum in uro odvzema brisa. Ob dogovorjenem terminu se zglasite v montažni enoti BGP Kranj (moder zabojnik), na parkirišču bolnišnice. Bodite čim bolj točni.

Plačilo
Plačilo testiranja je možno na kraju odvzema brisa le s plačilno kartico. Plačilo z gotovino je možno le izjemoma. V kolikor boste plačali z gotovino, vas prosimo, da z namenom varnega poslovanja, pripravite točen znesek gotovine (80€  oz.  10€).
Če bi želeli prejeti račun na podjetje, to opozorite ob naročanju.

Izvidi
V primeru, da bo izvid pozitiven, vas bo kontaktiral epidemiolog preko telefona.
Izvidi bodo tudi v angleškem jeziku.

BGP Kranj je vključen v nacionalni sistem enotnega obveščanja o rezultatih testiranja na virus SARS-COV-2 SMS s SMS sporočili. Pacienti boste o rezultatu testiranja obveščeni s SMS sporočilom s številke 051 285 886. Več informacij si lahko preberete tukaj in tukaj.

Če ste opravili hitri test na Covid-19, boste prejeli SMS z rezultati v roku 1 ure po odvzetem brisu. Izvidi v fizični obliki se izdaja kot EU potrdilo in bo na voljo v 1-2 urah po odvzetem brisu.

Rezultat PCR testa prejmete najprej po SMS sporočilu iz NIJZ, v elektronski obliki pa z nekaj urnim zamikom oz. ko bo le-ta na voljo. Izdaja se EU  potrdilo.

Osebno ga lahko prevzamete isti dan med 18:00 in 20:00 uro ali naslednji dan med 10:00 in 18:00 uro na vstopni točki BGP (za osebni prevzem izvida opozorite ob naročanju ali najkasneje ob testiranju).

Pacienti, ki že uporabljate storitve zVEM, lahko izvide testiranj preverite in prevzamete na tem portalu. Dostopni so v zavihku Dokumenti (https://zvem.ezdrav.si/domov). Za prijavo v storitve zVEM je potrebno kvalificirano digitalno potrdilo.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo obilo zdravja.
Ekipa BGP Kranj