Samoplačniško testiranje na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19

V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj od 29. 5. 2020 dalje omogočamo samoplačniško testiranje na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19.


 Izvajamo ga v montažni enoti (moder zabojnik), pred BGP Kranj - vsak dan, od ponedeljka do petka:

- testiranje za PCR test poteka od ponedeljka do petka, od 7. do 9. ure; cena samoplačniškega PCR testa (bris nosnožrelnega predela na COVID-19) znaša 60€;

- testiranje s hitrim antigenskim testom poteka od ponedeljka do petka,  od 7. do 11. ure; cena HAGT je 10 evrov; ob indikaciji izbranega osebnega zdravnika krije stroške ZZZS.

 

Naročanje
Za hitri test na Covid in PCR test ni potrebno naročanje. 

Ob prihodu na testiranje potrebujemo naslednje podatke:
— ime in priimek,
— datum rojstva, EMŠO,
— naslov stalnega bivališča,
— elektronski naslov in telefonsko številko za potrebni kontakt.

Plačilo
Plačilo testiranja je možno na kraju odvzema brisa le s plačilno kartico. Plačilo z gotovino je možno le izjemoma. V kolikor boste plačali z gotovino, vas prosimo, da z namenom varnega poslovanja, pripravite točen znesek gotovine (10 ali 60€).
Če bi želeli prejeti račun na podjetje, to opozorite ob naročanju.

Izvidi
Izvid PCR je tudi v angleškem jeziku.

BGP Kranj je vključen v nacionalni sistem enotnega obveščanja o rezultatih testiranja na virus SARS-COV-2 SMS s SMS sporočili. Pacienti boste o rezultatu testiranja obveščeni s SMS sporočilom s številke 051 285 886. Več informacij si lahko preberete tukaj in tukaj.

Če ste opravili hitri test na Covid-19, boste prejeli SMS z rezultati v roku 1 ure po odvzetem brisu. Izvidi v fizični obliki se izdaja kot EU potrdilo in bo na voljo v 1-2 urah po odvzetem brisu.

Rezultat PCR testa prejmete najprej po SMS sporočilu iz NIJZ, v elektronski obliki pa z nekaj urnim zamikom oz. ko bo le-ta na voljo. Izdaja se EU  potrdilo.

Osebno ga lahko prevzamete naslednji dan po odvzemu testa, med 10:00 in 18:00 uro, na vstopni točki BGP (za osebni prevzem izvida opozorite ob naročanju ali najkasneje ob testiranju).

Pacienti, ki že uporabljate storitve zVEM, lahko izvide testiranj preverite in prevzamete na tem portalu. Dostopni so v zavihku Dokumenti (https://zvem.ezdrav.si/domov). Za prijavo v storitve zVEM je potrebno kvalificirano digitalno potrdilo.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo obilo zdravja.
Ekipa BGP Kranj